1. 6. 2017

Slovo úvodem

Vezmu to polopatě:

Před více než deseti lety jsem si založil stránky na serveru blog.cz - Thomův blog. Svého času byly, aspoň soudě podle ohlasů a vlastního dojmu, docela známé a úspěšné. Z blogu, nejdřív tematicky dost roztříštěného, se postupně stal zápisníček z výletů a cest. Bydlím v podhůří Jeseníků, takže je jasné, že právě zdejší kraj se stal nejčastěji navštěvovanou a popisovanou oblastí. Samozřejmě člověk tu a tam vyrazí i někam jinam, ale aspoň v mém případě jde spíše o výjimku.


Služba blog.cz bohužel nestačila držet krok s dobou a čím dál více bylo zřejmé, že upadá. S blížícím se desátým výročím od založení blogu jsem se tedy začal zabývat myšlenkou na změnu. Přesun na spolehlivější platformu je nápad sice radikální, ale ruku v ruce s negativy s sebou přináší i spoustu pozitiv, které nakonec převážily.
A tak mě tu máte. Na zbrusu nové platformě, s novým pojetím a jinými cíly. Neubránil jsem se nostalgii a v okleštěné podobě sem vložil i množství článků z Thomova blogu. Vlastně nejde jen o nostalgii, ale o promyšlený krok. Pokud původní stránky časem zaniknou, celé to desetileté úsilí nezanikne s nimi. Navíc na novém působišti nebude na škodu mít do startu slušný obsahový základ.
Doufám tedy, že i tyhle stránky si najdou své čtenáře.

Žádné komentáře:

Okomentovat