1. 1. 2019

Něco k novému roku

Je určitou tradicí napsat vždy první den nového roku pár řádků, a to hned ze tří důvodů. 1. Popřát čtenářům, 2. nastínit plány do příštího Silvestra, 3. zbilancovat uplynulý rok. Vezmu to v obráceném pořadí.

3. Co se výletů týká, letos jsem určitě více jezdil na kole než chodil. Celkově najetých 3305 km je vzhledem k podmínkám ucházející číslo, které výrazně překonalo původní záměr. Stihl jsem si taky konečně pořídit léta vyhlíženou silničku. Mám z toho velkou radost, přičemž ani kolo horské nezůstalo na ocet a jistě tomu tak bude i nadále. Pěších výšlapů bylo o poznání méně, ovšem většina z nich byla také bezva. V obou případech - pěšky i na kole - jsem se opět dostal na několik mě dosud neznámých míst, byť jich stále zbývá dost k dalšímu objevování. To je fajn.

2. Letos se chci držet při zemi. Vlastně už při zakládání těchto stránek jsem úsporný styl avizoval, bohužel se to zase zvrhlo. Jak se tak dívám na letošní články, jsou to pořád dokola podobné kecy, snad jen v jiných kulisách. Přesně tomu jsem se chtěl hned od počátku vyhnout. Nezadařilo se. Takže do dalších dní zůstanu zpátky. Budu-li psát, pak opravdu pouze v případě objevení něčeho nového, nebo pokud se povede udělat pěkné fotky. A hlavně bez litanií! Jeden dva odstavce kratšího textu, pár obrázků s popisky a šmitec. Ne nadarmo se říká, že méně je někdy více. Dokonce i na kole se hodlám mírně omezit a to tím, že z obou odmontuji cyclocomputery, aby mě nerozptylovaly. V nejnutnějších případech lze vždy použít gps aplikaci v telefonu nebo měření na internetových mapách. Minimálně pro letošek zde na blogu tedy přílišnou aktivitu neočekávejte.

1. Do roku 2019 přeji vám všem hodně zdraví, spokojenosti, optimismu a hlavně života "tam venku", protože trávit život před obrazovkou počítače či tabletu není to pravé ořechové.

ŠŤASTNÝ ROK 2019!

2 komentáře:

  1. Šťastný nový rok dvadevatenáct. Co nejméně pádů, defektů a přelezených ohradníků Ti přeje Mirek z Jeseníku.

    OdpovědětVymazat
  2. Mirku, moc díky za přání a omlouvám se za opožděnou reakci. Také přeji vše nej do roku 2019 a ty ohradníky si budu víc hlídat :-D Tomáš

    OdpovědětVymazat